Het vrije leven 


Zittend voor de tent, onder de mooie sterrenhemel, zit ik wederom te schrijven.

Schrijven helpt mij om tot inzicht te komen in mijzelf maar ook in relaties met anderen. Ik schrijf niet dagelijks, maar wel zeer regelmatig. Als ik er even voor ga zitten glijden gedachten en indrukken zo van mij af, soms met de nodige emoties. Gebeurtenissen in mijn leven krijgen zo een mooie plek in mijn dagboek, in een echte versie, geen Facebook versie die wij vaak van onszelf maken. En af en toe maak ik een blog, die iets minder persoonlijk is, maar waar ik wel mooie herinneringen en gedachten in kwijt kan.

Vaak twijfel ik dan alsnog of ik het wel online moet zetten, onzekerheid ofzo? Maar sinds ik steeds vaker vragen krijg waarom ik geen blogs meer schrijf wordt het toch gemist. En stiekem mis ik het ook, dus als afsluiter van mijn vakantie een blog online is een mooi streven.

Zoals je misschien aan de foto’s op mijn instagram gezien hebt zijn wij heerlijk op vakantie geweest. 

Dit jaar zijn wij wederom in Nederland gebleven. Tot het laatste moment hebben we getwijfeld of we dan niet tòch naar het buitenland zouden gaan. Maar de weinige kilometers trok ons toch over de streep. En zo zaten we, 60 km van huis op een prachtige camping. Met alleen maar zon, natuurlijk alleen maar zon, want dat geluk hebben wij ieder jaar weer. 

Op vakantie ontvlucht ik de drukte van de allerdaagse dag. Die bij ons normaal al vroeg begint om zo iedereen optijd op zijn bestemming te krijgen. Maar in de vakantie hoeven we niet naar een andere bestemming en liggen we daarom sochtends heerlijk uit te slapen in ‘onze’ tent. De kinderen liggen met z’n vieren naast elkaar in één slaapgedeelte zoals ze zelf wensten. En wij ernaast met enkel een tentdoek ertussen. Knus wel, en de kinderen hebben er prima om geslapen en wij dus ook.

S’ ochtends word ik rustig wakker, zonder haast. Of nou ja, wel met een beetje haast, aangezien een volle blaas na een lange nacht wel behoefte heeft aan het sanitair gebouw. Nadat ik wat strompel door de tent, vind ik tussen de spullen mijn slippers. Ik heb het namelijk opgegeven om een tent geordend te houden met vier kinderen, dus het kost soms een minuutje tijd om spullen terug te vinden. Eenmaal buiten is het nog rustig, je hoort alleen wat vogels fluiten en in de verte hoor je wat kinderstemmetjes. Aan de hemelsblauwe lucht te zien gaat het weer een prachtige dag worden. Wat een geluk dit jaar! 

Het vrije leven, ieder die z’n eigen gang gaat, zoveel ruimte voor elkaar omdat zo’n beetje alle luxe ontbreekt. Iedere ochtend verse croissantjes in de zon, met mijn jurkje op de veranda, balletje trappen, spelletjes spelen, watergevecht, lezen, lekker lanterfanten, iedere dag naar het zwembad, met je nieuwe vriendjes in de avond feestjes vieren met chips en cola. En de afwas doe je gewoon met elkaar.

Hoe heerlijk is die vrijheid! Daar kan ik intens van genieten.

En nu zijn we weer thuis, de regen klettert tegen de ramen. Gelukkig gaat het lanterfanten nog een paar dagen door, totdat we weer aan het werk gaan. Maar nu wel met de luxe van een vaatwasser en wasmachine, hoe heerlijk is die vrijheid! 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s