Vrijheid is zijn wie je wil zijn 

Vandaag hebben we stil gestaan bij vrijheid. Ook ik heb vandaag nagedacht wat vrijheid voor mij betekent. Een jaar geleden heb ik hier natuurlijk ook bij stil gestaan. Maar dit jaar gaat het stilstaan en er over nadenken veel verder. Het brengt mij bij zoveel dingen die ik geleerd heb afgelopen jaar. En ik vind dat zo mooi, ik word er zo blij van, dat ik dit met jou vandaag wil delen. 

Tijdens mijn burnout of eigenlijk begon het al in de periode ervoor, voelde ik mij alles behalve vrij. Ik verplichte mijzelf om allerlei dingen te moeten en was te druk om bij mijzelf stil te staan wat ik nodig had. Mopperen op mijzelf als dingen niet lekker liepen was ik goed in en mij druk maken om dingen waar ik geen invloed op had kostte mij ontzettend veel energie. Dit alles waren zulke vaste patronen geworden, ik zat er zo in gevangen, ik kon gewoon niet verder. 

Maar nu, een jaar later, weet ik hoe het voelt om echt vrij te zijn. Gewoon te kunnen zijn, wie ik wil zijn. Vrijheid om verantwoording te nemen over mijn leven. En mij niet te laten meeslepen door de snelheid van de maatschappij. Mij niet meer te hoeven meten aan de verwachtingen van anderen. Ik heb de vrijheid gevonden om het wat rustiger aan te doen en mijn grenzen aan te durven geven. Om voor mijzelf op te mogen komen, omdat ik meer van mijzelf ben gaan houden. Ik heb mijn emoties de vrijheid gegeven om ze te voelen. 

Ik heb de vrijheid om keuzes te mogen maken in mijn leven. Ik heb er voor kunnen kiezen om heel veel te leren tijdens mijn burnout. En het is mijn vrijheid hoe ik omga met alle keuzes die in mijn leven nog voorbij zullen komen. 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s