Jezelf kwijt raken 


Ken je dat. Je weet zeker dat je het ergens neer hebt gelegd. En toch kun je het nergens vinden. Iedereen die op dat moment in je huis aanwezig is krijgt de opdracht mee te gaan zoeken.

Je zoekt het hele huis af, onder de bank, achter een kast, in de verwarming, tussen het oud papier, je stuurt je vriend naar de vuilnisbak want stel je voor dat je het per ongeluk weg hebt gegooid. En je zoekt zelfs op plekken waar je zeker van bent dat het daar ook niet ligt (lees; diepvries).. En inderdaad, ook daar ligt het niet. 

Het overkwam mij afgelopen weekend. 

Ik werd er helemaal gefrustreerd van! Uiteindelijk gaf ik het zoeken op. We hadden immers overal gekeken. Er gingen twee dagen voorbij. Het verloren ding was niet eens meer aan orde van de dag. En ineens hoorde ik een stem, een intuïtie, de plek benoemen waar ik echt even moest kijken. En ja hoor, daar lag het! 

Mijn beste tip; Niet zoeken. 

In plaats van spullen, die bijna altijd vervangbaar zijn, kun je ook jezelf kwijt raken. 

Dit is mij gebeurd nadat ik besefte dat er inderdaad iets goed mis met mij was, dat ik helemaal burnout was. Ik voelde mij waardeloos, angstig, ik herkende mijzelf niet meer. Ik wist de antwoorden niet meer. Ik kon niet meer voor mij en mijn gezin zorgen. Ik was boos dat ik het zover heb kunnen laten komen. 

Wat mij in het begin geholpen heeft is even niets te doen. Ook niet zoeken naar jezelf, maar alles even te laten rusten en alleen zijn met jezelf. 

En ik herinner mij nog heel goed de eerste keer dat ik alleen was. Ik vond het verschrikkelijk! Ik ben gewend om er altijd te zijn voor mijn kinderen en mijn vriend, voor mijn werk, voor mijn familie en vrienden. En nu moest ik mijzelf alleen gaan vermaken? Maar ik moest! Ik moest een relatie met mijzelf aan gaan om er ook weer voor een ander te kunnen zijn. Ik moest weer bij mijn gevoel komen en mijzelf in de spiegel kunnen aankijken. 

Ik durfde daardoor mijn gevoel weer te volgen en te luisteren naar mijn intuïtie, zonder de verwachting van anderen. 

Pas toen ik dat had ervaren kon ik naar de volgende stap. Dat is de stap waar ik nu in zit. Een balans vinden tussen mijn eigen gevoel en mijn verplichtingen die ik heb ten opzichte van mijn gezin en mijn werk en vrienden. En gelukkig neem ik mijzelf overal mee naar toe. Het is mijn leven, of ik nu thuis ben of bij vrienden of op mijn werk, het zijn allemaal onderdelen van mijn leven. De vaardigheden die ik leer van mijn psycholoog kan ik dus overal toepassen.

Een vaardigheid die ik je vandaag mee wil geven is een hele belangrijke geweest voor mij. Het heeft mij geleerd om mij niet meer druk te maken om wat een ander ervan zou vinden. Om dichter bij mijn eigen gevoel te blijven. 

Ik hoop dat jij hiermee ook een duwtje in de juiste richting gaat ervaren wat betreft het volgen van je eigen gevoel. Daar komt ie; 

Kies in het leven twee mensen naar wie je echt luistert, de meningen van anderen zijn minder belangrijk.


Fijn weekend! 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s