Lief zijn voor mijzelf helpt mij veel verder dan dat


Ik ben nog niet helemaal de oude Kirsten. En misschien raar gezegd, maar ik weet ook niet of ik ooit weer de oude Kirsten kan worden. Het lijkt net alsof er in mijn hoofd een stukje schade is. Dat gaat verder dan vergeetachtigheid of even iets kwijt zijn. Complete gebeurtenissen of dingen die mij gezegd zijn ben ik soms kwijt. Op drukke dagen of drukke momenten heb ik er het meeste last van. Dan kost het zoveel energie om mijn hoofd erbij te houden, en kan ik de rest niet onthouden. 

Multitasken is ook zoiets waar ik ontzettend goed in was. Was ja, want wanneer ik nu meer dan 1 ding tegelijkertijd doe is de kans groot dat ik het totale overzicht kwijt ben. Bijzonder toch, een jaar geleden was ik een held in multitasken. Niet dat dat perse beter was, maar soms wel handig om iets dubbel zo snel af te kunnen krijgen of dingen te organiseren. 

Nog een ding waar ik mij niet voor schaam maar waar ik echt aan moet toegeven is extra slaapjes! Vooral nu ik mijn werk weer meer oppak kan ik soms niet anders dan tegelijk met zonsondergang ook mijn bed op te zoeken. Al die prikkels die overdag binnenstromen, al die informatie is teveel om te verwerken. Door na die tijd rust te nemen geeft mij dat de tijd om weer op te laden om weer op kracht te komen. De kunst is dan om wel toe te geven aan de rust, om erger te voorkomen. Voor mijn vriend is zulke vroege slaapjes alles behalve gezellig, maar hij weet inmiddels ook dat ik het soms nodig heb, want stel je voor dat ik die nodige rust niet pak, berg je dan maar de volgende dag. 

En weet je, al die dingen is wat het op dit moment is. Dat krijg je er gewoon bij nadat je burnout bent geweest. Ik kan er van balen, ik kan er verdrietig om zijn en dat ben ik soms ook nog wel. Maar lief zijn voor mijzelf helpt mij veel verder dan dat. Uiteindelijk is het wel zo dat ik tegenwoordig veel positiever in het leven sta. Ook zit ik veel beter in mijn vel. Ik neem het voor lief en heb vertrouwen dat het met de tijd allemaal beter zal worden. Want kijk waar ik nu al sta! Ik ben oprecht trots op mijzelf dat ik gevochten heb en een goede relatie met mijzelf ben aangegaan. 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s