Er is niets mis met jou als persoon

Ik las vanmorgen een artikel op het RTL nieuws over liegen over ons privéleven op social media. Link

Hierdoor werd getriggerd om een blog te schrijven over dit onderwerp, waarom ik juist wel mijn burnout wil delen via social media. 

Ik heb er voor gekozen om wél eerlijk te zijn. Eerlijk in het dagelijks leven, eerlijk op social media. Maar het belangrijkste nog, eerlijk tegen mijzelf. Ik wil er over kunnen praten dat ik een burn out heb. Bespreekbaar kunnen maken, zonder dat ik of een ander zich daar ongemakkelijk bij hoeft te voelen. 

Sinds ik hier open en eerlijk over ben, kom ik er steeds meer achter hoeveel mensen een burnout herkennen. Die het zelf of iemand van dichtbij heeft meegemaakt. En dat is echt niet om je voor te hoeven schamen. Ook niet op social media.

Een burnout heeft niets met falen te maken, al voelt dat in het begin misschien wel zo. Maar het tegenovergestelde is waar, je bent maar doorgegaan, je eigen grenzen niet bewaakt voor een lange periode, en dat kost kracht, doorzettingsvermogen. De kans dat je nog langer doorgaat en uiteindelijk gaat instorten is het grootst wanneer je er niet open over durft te praten. Je voelt je nogal alleen met je klachten. Social media perfectie draagt hier enorm aan bij! 

Maar goed nieuws. Er is niets mis met jou als persoon! Er is misschien wel wat mis met onze samenleving. Want hoe kan het dat er zoveel mensen zijn die burnout klachten hebben of iemand kent die een burnout heeft gehad. 

Het beginnen aan mijn blog over dit onderwerp heb ik niet voor niets openbaar gedaan. Ik ben voorstander van eerlijkheid en openheid. Ook over de dingen die niet zo lekker lopen in je leven. Door er juist wel over te praten, over te schrijven, over te lezen helpt het je om het beter te begrijpen. En ik hoop dat ik mensen met mijn blog kan aansporen om er iets mee te doen, als je er iets van herkent bij jezelf of bij een ander. Dat de drempel wellicht wat lager ligt om er wel over te kunnen praten. 

Mocht je je hierin toch alleen voelen, weet dan dat je mij altijd een privé berichtje mag sturen. 

Advertenties

4 gedachten over “Er is niets mis met jou als persoon

 1. Fijn dat je burn out bespreekbaar maakt. Ik twijfel nog altijd om mijn eigen verhaal te publiceren. De wereld – en vooral naaste familie buren en collega’s – leest mee. Daardoor moet je soms zo op de vlakte blijven dat het authentieke van je eigen verhaal vervlakt.
  Veel hangt ook af van wat je schrijft. Als je focust op wat je geleerd hebt en hoe je sterker wordt kan het boeiende lectuur geven.
  Doe vooral voort. Jouw verhaal inspireert mij en nog vele andere !

  Liked by 1 persoon

  1. Wat een mooi compliment Bart! Dank je. Ik merk dat ik in mijn omgeving veel steun krijg doordat ik er zo open over ben, deze blog heeft mij zeker geholpen bij het hele proces. Voor mij is het daardoor een goede keus geweest om het wel op te schrijven. Daarnaast schrijf ik nog veel meer in mijn eigen privé boek, hierin kan ik nog veel meer kwijt en het helpt me relativeren.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s