De mooiste dingen


De kinderen hebben een week vrij van school. En ook ik heb een week vrij van mijn werk. Ik heb deze vakantie eigenlijk maar 1 doel en dat is de focus leggen op daar waar de vakantie voor bedoeld is! Ja, iedere schoolvakantie heeft een reden. En omdat ik het geluk heb dat ik vakantie mee mag vieren met de kinderen, gaan we dat ook gewoon doen. Rustige dagen beleven met elkaar. Mooie herinneringen maken.

Ik herinner mij ineens een blog van de herfstvakantie van afgelopen jaar. Waarin ik de herfstvakantie nog zag als “overleven“. Ik zat echt niet goed in mijn vel. Gelukkig ben ik veel rustiger in mijn hoofd. Weet ik steeds beter waar ik behoefte aan heb. En gaat het over het algemeen steeds wat beter met mij. Ik merk dat aan alles. Zelfs in de supermarkt, wanneer mijn dochter uit het winkelwagentje probeert te klimmen, omdat ik haar geen smarties wil geven. Op het moment dat ik haar weer terug probeer te zetten, begint ze te schreeuwen. Voorheen zou ik er zelf ook om moeten huilen. Nu kon ik rustig blijven ademen. Dat kwam ook omdat ze met haar geschreeuw de aandacht trok van een oude mevrouw, ze pakte mijn arm “geniet van dit moment” zei ze op een kalme toon. “De tijd gaat zo snel voorbij“. 

Samen met de kinderen hebben we overlegd wat zij en wat wij graag willen doen in deze vakantie. Dit zijn leuke gesprekjes. Soort van voorpret. De kinderen voelden zich gehoord, daardoor voelden ze zich belangrijk. En ik hoorde verrassende dingen. En het mooiste wat ik hoorde, waar ik toch wel een warm gevoel van kreeg, was dat wij het met elkaar eens zijn dat de meest waardevolle dingen in ons leven geen geld kosten. En dat is dat we iets met z’n allen doen. TIJD, tijd met elkaar, tijd voor elkaar. En wat dat ‘iets doen’ nou precies is maakt volgens de kinderen niet veel uit, als we maar met z’n zessen zijn. Prachtig toch? 

Wij hechten sowieso veel waarde aan gezinstijd. Leuke dingen met elkaar ondernemen, of gewoon lekker een luie dag met elkaar. De mooiste momenten zijn nog altijd gratis. 

Daarna hebben we gekeken of de genoemde dingen haalbaar zijn. En ook of het niet te veel zou worden voor 1 week vrij. Ik, maar ook zeker de kinderen zijn gevoelig voor drukte. We trekken ons graag terug in huis, of op onze kamer. Even de rust opzoeken. Dus ook hier hebben we ruimte voor gemaakt tijdens de planning van onze vrije dagen. Een planning is een vaststaand iets in ons gezin. Zo weten we waar we aan toe zijn en kunnen we de rust bewaren.

We hebben ook nog een feestje deze vakantie. Onze derde in het gezin telt de dagen af. Ze wordt 4 jaar. Vier jaar! 4! Ons lieve kleine meisje. Wat is het toch snel gegaan.  

En ja, die mevrouw in de winkel heeft gelijk. Zij kan het weten op haar leeftijd. De tijd vliegt voorbij, dagen gaan snel voorbij. En omdat het zo snel gaat allemaal, kunnen we nooit alle herinneringen bewaren. Maar wat herinneren we ons dan wel? Hoe maken we onze herinneringen. Wat doen we met onze, kostbare, tijd? Doen we genoeg leuke dingen? Gewoon wat vragen om even stil te staan. 

Fijne week! 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s